BLOG

08
dec

Definitief ontwerp belevingscentrum Par’Course Valkenburg gepresenteerd

Hoe transformeer je het historische en monumentale terrein van de voormalige Leeuw Brouwerij tot een mix van gastronomie, lifestyle, sport en Leisure? Met deze stedenbouwkundige en architectonische opdracht ging MoederscheimMoonen Architects aan de slag in opdracht van projectontwikkelaar Wyckerveste. Samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan het definitieve plan voor de voormalige bierbrouwerij. Het resultaat van dit ambitieuze plan is op donderdag 7 december jl. feestelijk omgedoopt met de nieuwe naam Par’Course.Lees verder..

04
dec

Het Revius Lyceum in Doorn is officieel geopend!

Op vrijdag 1 december jl. is in Doorn het nieuwe Revius Lyceum geopend. Een delegatie van de gemeente Doorn en de schooldirectie verrichtten samen de officiële openingshandeling nadat de school al in augustus door de leerlingen in gebruik was genomen. Niet alleen de gebouwen zijn nieuw; het gehele terrein van het Revius Lyceum heeft een totale metamorfose ondergaan. De reacties van de leerlingen na de eerste maanden laten zich samenvatten met ‘vet!’ en ‘Het is overal zo lekker licht!’. De reacties van de docenten zijn al net zo enthousiast, en nu ook het landschap klaar is kan men het geheel in zijn volle potentieel gaan gebruiken.

Lees verder..

27
nov

De P+R in Sassenheim is geopend!

De nieuwe P+R bij station Sassenheim is officieel geopend. MoederscheimMoonen Architects creëerde het ontwerp dat in slechts 4 maanden tijd gerealiseerd is door Continental Car Parks en Aan de Stegge Twello. De P+R biedt ruimte aan 240 auto’s en is gebouwd in opdracht van de gemeente Teylingen, naar aanleiding van een enorme stijging van de parkeerdruk sinds de bouw van het NS station in 2011.

Lees verder..

15
nov

Woningbouw in Barendrecht

De woningen in Barendrecht die wij ontwierpen voor ERF357 staan te koop, en zijn nu ook te bewonderen op onze website! De woningen zijn ontworpen rond het idee van een eigentijds boerenerf, en stralen zowel warmte als luxe uit. De woningen vormen samen een kleine gemeenschap waarbij het erf de sociale overlap is; een plek voor ontmoeting met de medebewoners en een veilige plek voor kinderen om te spelen. Lees hier meer over het project.

14
nov

MoederscheimMoonen is looking for a talented intern

MoederscheimMoonen Architects is currently looking for a talented intern who wants to join our team from February until July 2018. As an intern, you will be part of the design team and work on competitions, design concepts and the development of projects in different phases. Together with your supervisor, you’ll be able to formulate your own learning goals which will be evaluated frequently. We are looking for students with strong design talent and knowledge and expertise in the field of building technology.

Lees verder..

24
okt

Drie jaar na oplevering: Gebruikers blijken erg tevreden met de Trefkoele+

Kort geleden overhandigde bestuursvoorzitter van kulturhus Trefkoele+ Geert Schepers, de rapportage van het publieksonderzoek aan wethouder Jan Uitslag. Dit publieksonderzoek, uitgevoerd door communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim, leverde een 7,7 op voor de Trefkoele, een mooi resultaat!

Wij als MoederscheimMoonen Architecten, vinden dit heel goed om te horen aangezien wij samen met Spring Architecten erg ons best hebben gedaan om het kulturhus te ontwerpen naar de wensen van de gebruikers. Dit deden wij door vaak met de gebruikers samen te komen en ze actief te betrekken in het ontwerpproces. Lees verder..

16
okt

Ontwikkelaar Revit bibliotheek

MoederscheimMoonen Architects is per direct op zoek naar een gemotiveerde student die ons wil helpen onze Revit bibliotheek verder op te zetten.
Doel van jouw werkzaamheden is het opbouwen van een Revit bibliotheek die aansluit bij de behoeften van het bureau. Hierbij word je door een ervaren BIM-modelleur ondersteunt en begeleid.

Lees verder..

06
okt

Trainingscomplex Feyenoord krijgt vorm

In Rotterdam begint het nieuwe trainingscomplex voor het eerste elftal van Feyenoord langzaam vorm te krijgen. De staalconstructie is geplaatst, waardoor de hoofdvorm van het gebouw zichtbaar wordt. Een goede foto schieten van de constructie was nog niet zo makkelijk, omdat de velden niet betreden mogen worden. U weet; de grasmat is heilig bij Feyenoord!

Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt. Nadat Giovanni van Bronckhorst op 28 juni de eerste paal had geslagen is de fundering verder gestort. Tijdens de bouwvak heeft de fundering goed kunnen uitharden. Ondertussen werd er rondom het gebouw hard aan de velden gewerkt, nieuwe drainage en veldverwarming moeten er voor zorgen dat er het hele jaar door hard getraind kan worden. Onder toeziend oog van de grasmeester is laag voor laag een vruchtbare toplaag aangebracht waarin het gras goed kan groeien.

Lees verder..

05
okt

MoederscheimMoonen zoekt ervaren bouwkundigen

MoederscheimMoonen Architects is per direct op zoek naar bouwkundigen die ruime ervaring hebben met het onder eigen verantwoordelijkheid uitwerken van projecten in Revit.

Binnen een enthousiast team werk je zelfstandig aan uiteenlopende projecten van definitief ontwerp tot en met uitvoeringsgereedontwerp. Hierbij ben je leidend in de coördinatie en communicatie met de interne en externe adviseurs.

Lees verder..

03
okt

In de maand van de geschiedenis lichten we uit: Het Leeuw Bier Terrein

Oktober is de maand van de geschiedenis, en dit jaar is het thema ‘geluk’. MoederscheimMoonen is vooral bekend vanwege de sportgebouwen, maar ook historische gebouwen hebben onze interesse! In Valkenburg aan de Geul zijn we bezig met de herontwikkeling van het voormalige Leeuw bier terrein. In het plan wordt het historische en monumentale terrein van de brouwerij getransformeerd tot een mix van gastronomie, lifestyle, sport en leisure.Lees verder..