Blog

11
mrt

Definitief ontwerp voor Leuvepaviljoen in Rotterdamse binnenstad gepresenteerd

Rotterdam is de laatste tijd veel in het nieuws als het gaat om de vele nieuwe hoogbouwplannen in het centrum van de stad. Te midden van al deze giganten verreist, naar verwachting volgend jaar, het nieuwe Leuvepaviljoen aan de Schiedamsedijk in Rotterdam. MoederscheimMoonen Architects presenteerde onlangs het definitieve ontwerp voor dit multifunctionele gebouw dat bol komt te staan van de havenbeleving.

De Leuvehaven is een historische plek die de Rotterdamse haven van weleer ademt en waar de gemeente Rotterdam de komende jaren gaat investeren in een aantrekkelijk verblijfsklimaat. In het nieuwe paviljoen komen het Haveninformatiepunt van het Havenbedrijf, twee publiektoegankelijke werkplaatsen van het Maritiem Museum Rotterdam en twee horecagelegenheden met de mogelijkheid voor terrassen aan het water. De buitenruimte wordt ook gefaseerd vernieuwd. Hiermee wordt de Leuvehaven, aan de rand van het Maritiem District, een groener en levendigere plek; een echte hotspot!

Lees verder..

07
mrt

Kom naar de dag van de sportaccommodaties op 8 maart!

Morgen op 8 maart, vindt de dag van de sportaccommodaties plaats in de Expo Houten. Ruud Moonen zal hier een lezing komen geven over de ontwikkeling van de sportomgevingen voor Feyenoord en de studies die MoederscheimMoonen daarvoor heeft gedaan. Verder zijn er verschillende lezingen over duurzaamheid in de bouw van sportomgevingen en ook NOC*NSF geeft een lezing. Genoeg interessants en gratis toegang, dus wij nodigen alle geïnteresseerden bij deze uit! Ruud zijn lezing begint om 12u op podium 1.

Lees verder..

22
feb

De bouw van trainingscomplex 1908 schiet al op!

Het Trainingscomplex 1908 voor het eerste elftal van Feyenoord vordert gestaag. De meeste binnenwanden staan al en het is bijna tijd om aan de constructie van het plafond te beginnen. De afbouw is net begonnen, en zoals te zien op de foto wordt er ook hard gewerkt aan de iconische achtergevel. Net zo hard als er nu wordt gewerkt aan het complex, zal hier in de toekomst worden getraind en gewerkt aan de toekomstige overwinningen van deze mooie Rotterdamse club.

19
feb

You win some, you lose some

De afgelopen tijd hebben we aan meerdere architectenselecties mee gedaan. Helaas kun je niet alles winnen, maar loont het soms zeer de moeite om onze inzending te laten zien. In dit geval het ontwerp voor het hoofdkantoor van Rev’it te Oss.

Lees verder..

15
feb

Opening Stationsplein Utrecht biedt zicht op Retailpaviljoen

Op 14 februari jl. is het eerste deel van het stationsplein op Utrecht Centraal geopend! De opening stond in het thema van valentijnsdag, met grote banners die “Verliefd worden op het Stationsplein” verkondigden. Vanaf het plein valt daardoor nu ook eindelijk ons retailpaviljoen te bewonderen.

Het plein vormt in de toekomst de verbinding met winkelcentrum Hoog-Catharijne, en onder het plein zal ’s werelds grootste fietsenstalling komen. In het retailpaviljoen zijn al een paar winkels bezig met de inrichting. De andere winkels zullen de komende weken volgen.

Lees verder..