Herontwikkeling Leeuw terrein // Valkenburg

publiek / leisure / commercieel
PLAN

Op uitnodiging van Wyckerveste Adviseurs is door MoederscheimMoonen Architects  het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp gewonnen voor de herontwikkeling van het voormalige Leeuw Bier terrein in Valkenburg. In het plan wordt het historische en monumentale terrein van de brouwerij getransformeerd tot een mix van gastronomie, lifestyle, sport en leisure.

Het Japanse bedrijf Shimano heeft er een wereldprimeur gepland met de komst van een dynamisch, fiets-, vis-, en wielrencentrum en ook Amstel zal er een prominente rol gaan spelen door het openen van een Amstel Gold Race XP center met een bijbehorend hotel met 60 kamers.  De overige participanten zijn een mix tussen events, sport en medische bedrijven en een fietsverhuurbedrijf. De voormalige brouwerij zal worden ingericht als een gastronomisch centrum voor diverse Limburgse ambachtelijke producten waar in de toekomst zowel geproduceerd als geconsumeerd kan worden.

Het voormalige Leeuw terrein zal de komende jaren veranderen in ware een ontmoetingsplek voor zowel de inwoners uit de regio en ver daarbuiten. Een ontmoetingsplek die ook een thuishaven zal gaan worden voor verschillende (culturele) evenementen. De oplevering van het nieuwe terrein staat gepland voor medio 2017.

DATA

opdrachtgever
Wyckerveste Adviseurs
ontwerp
mei 2015
programma
Shimano XP, Hotel met Amstel Gold Race XP, event center, gastronomisch centrum, sport, sportmedische ruimtes, fietsverhuur
bvo
15.000 m2
status
in ontwikkeling