P+R Parkeergarage // Zutphen

publiek / parkeren
PLAN

NS stations heeft de combinatie MoederscheimMoonen architects en Continental Car Parks geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe parkeergarage in het centrum van Zutphen. De bouw van deze bijzondere parkeergarage zal in 2016 beginnen en plaats bieden aan 375 auto’s en 652 fietsen. In het ontwerp wordt bijzondere aandacht besteed aan de inpassing in de bestaande omgeving. Zo is de hoofdvorm van de parkeergarage geïnspireerd op de historische pakhuizen van de Hanzestad. De gevel van verticaal houten lamellen onderschrijft dit beeld en zorgt er tevens voor dat het gebouw licht, luchtig en ruimtelijk blijft. Een echte eye-catcher worden de twee wokkelvormige hellingbanen die de verschillende verdiepingen met elkaar verbinden. Gezien het gebruik van de parkeergarage in zowel de dag- als nachtsituatie is er veel aandacht besteed aan het gevoel van een aangename en veilige omgeving. De gevel wordt continu verlicht met ledverlichting.

DATA

opdrachtgever
NS Stations
ontwerp
juni 2015
programma
375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 652 plaatsen
status
in ontwikkeling