Sportcomplex FC Hoensbroek // Heerlen

sport
PLAN

Voor een amateurvoetbalvereniging te Hoensbroek in Zuid-Limburg werd een nieuw clubhuis ontworpen. Het belangrijkste uitgangspunt voor het concept was het overzicht over de velden voor een optimale beleving van het voetbal. In het ontwerp is de middellijn van het hoofdveld als hartlijn genomen van de kantine. Vanuit daar werd 60 cm boven het maaiveld een verdieping ontwikkeld die de representatieve ruimtes herbergt zoals de kantine en bestuurskamer. De overige onderdelen van het programma zijn ondergebracht in het souterrain. Dit souterrain is bereikbaar vanuit de entree waarna via de trappartij aan de achterzijde de velden kunnen worden betreden. Er is gekozen voor een heldere vormentaal die wordt versterkt door minimalistische detaillering en een helder materiaalgebruik als metselwerk, beton, hout en glas.

DATA

opdrachtgever
gemeente Heerlen / FC Hoensbroek
ontwerp
juni 2005
programma
horeca, bestuurskamers, kleedfaciliteiten, bergingen, terras
bvo
726 m2
status
opgeleverd september 2006