Sporthal De Geusselt // Maastricht

sport / publiek
PLAN

In opdracht van de gemeente Maastricht is door de combinatie SATIJNPlus en MoederscheimMoonen Architects het ontwerp gemaakt voor multifunctionele sporthal met fysiotherapiepraktijk. Het nieuwe gebouw gaat de sterk verouderde sporthal de Geusselt vervangen en zal worden gerealiseerd naast het gelijknamige voetbalstadion. In ons ontwerpconcept hebben we gezocht naar een wijze waarop het gebouw aansluiting vindt bij de gebouwen van het Geusselt-Businesspark en qua uitstraling zich verwant maakt met de gebouwen in het aangrenzende park. Net als de gebouwen rond het stadion hebben we een ‘opgetild’ gebouw gemaakt met een verbijzonderde plint. Deze plint is vooral levendig en transparant dankzij de zichtrelatie met de horeca en de fysio/fitness. Onze visie op het interieur sluit aan bij de vitale onderstroom die past bij haar gebruikers. Dynamiek en lichtheid staan centraal bij binnenkomst in het gebouw. Vanaf hier is er duidelijk overzicht op de centrale gang, de slagader van het gebouw, die in look en feel tot uitdrukking komt. De horeca en de vergaderruimtes staan in het teken van transparantie en warmte. Door het toepassen van hout in de wanden en plafond zal hier een echt huiskamergevoel gaan ontstaan; met zicht op de omgeving en de sporthal. Het gepresenteerde ontwerp was runner-up in de Europese selectieprocedure.

STATUS

opdrachtgever
gemeente Maastricht
ontwerp
september 2014
programma
multifunctionele sporthal, tribune, kleedruimtes, horeca, sportmedisch centrum
bvo
3.650 m2
status
selectieprocedure afgerond