Verbouwing // Stein

particulier
PLAN

Op uitnodiging van een particuliere opdrachtgever is door MoederscheimMoonen het plan voor een verbouwing met uitbreiding ontwikkeld aan de dorpsrand van het Zuid-Limburgse Stein. Bij de originele arbeiderswoning ontbrak het aan sanitaire voorzieningen op de slaapverdieping en was er een blinde gevel aan de naast gelegen tuin. Het ontwikkelde plan heeft voorzien in een ruimtelijke en architectonische oplossing voor beide vraagstukken. Boven op het platte dak van een voormalige aanbouw is een grote badkamer gerealiseerd en is de blinde gevel doorgebroken. Het geheel is omkleed met fijn verticaal gedetailleerd paduk hout. De koppeling met de tuin is aangegrepen om het geheel te verbijzonderen met een groot terras en een tuinpaviljoen in de sfeer van de aanbouw. Het geheel is in mei 2013 opgeleverd.

DATA

opdrachtgever
particulier
ontwerp
juni 2012
programma
verbouwing met uitbreiding
bvo
50 m2
status
opgeleverd mei 2013