BLOG

28
jun

Bouw P+R bij NS station Zutphen officieel van start

Met de ondertekening van de contractstukken en het onthullen van het bouwbord gaven de gemeente Zutphen en de NS het officiële startsein voor de bouw van de P+R bij het NS station in Zutphen.

Het terrein voor de parkeergarage is de afgelopen maanden gereed gemaakt voor de bouw. Aannemer Continental CAR PARKS start begin juli met de bouw. De P+R is naar verwachting eind dit jaar gereed.

De nieuwe garage biedt ruimte aan 375 auto’s. Aan de zijde waar de parkeergarage aansluit op het openbaar gebied wordt een grote fietsenstalling gepositioneerd. Er is ruimte voor maar liefst 652 fietsen.

Ook de gemeente Zutphen is blij met de nieuwe parkeergarage. Wethouder Oege Bosch: “Met deze parkeergarage hebben we een hoogwaardige parkeervoorziening centraal in het nieuwe woon- en werkgebied Noorderhaven én vlakbij het centrum van de stad. Ideaal voor bezoekers van Zutphen en daarmee ook voor onze lokale economie. De P+R biedt naast de gereserveerde plaatsen voor reizigers voldoende capaciteit om o.a. de parkeerplaatsen te compenseren die volgend jaar vervallen bij de herinrichting van de IJsselkade.”

De P+R is onderdeel van het nieuwe woon- en werkgebied Noorderhaven, naast de Zutphense binnenstad, het spoor en de IJssel. De realisatie van de P+R is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Gelderland.

20
jun

MoederscheimMoonen en Wehrung winnen aanbesteding zwembad + sportcomplex

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de combinatie MoederscheimMoonen Architects en Wehrung Architecten opdracht gegeven een ontwerp te maken voor de nieuwe zwembad/sporthal-combinatie aan de Alkenlaan/Pelikaanweg.

De gemeente heeft gekozen voor een zwembad met een diepte van 2,5 meter. “Hiermee is het bad straks niet alleen geschikt voor recreatief zwemmen en zwemles, maar ook voor alle zwemsporten”, zegt sportwethouder Josien van Cappelle. “Vervanging van zwembad de Blinkert is echt nodig. Het bad is oud; het voldoet niet meer aan moderne eisen en is technisch achterhaald.” Wethouder Vastgoed Jean-Paul Meuldijk vult aan: “Het open houden van het bad gaat gepaard met relatief hoge exploitatielasten. Het zwembad is gericht op een zo breed mogelijk gebruik. Met een doelgroepenbad van 15 x 10 meter een 6-baans wedstrijdbad van 25 x 15,4 meter is het geschikt voor iedere zwemmer.”

In het nieuwe complex wordt verder een sporthal en een zwembad in één gebouw gecombineerd. Deze nieuwe sporthal bestaat straks uit vier zaaldelen en wordt gebouwd om de leerlingen van de nabijgelegen scholen goed bewegingsonderwijs te garanderen. In de avonduren gaan sportverenigingen in het complex sporten. Daardoor wordt het gebouw goedkoper, en zijn de exploitatiekosten door de grotere efficiency lager. We stellen bovendien hoge duurzaamheideisen. Ook dat zal uiteindelijk de exploitatie ten goede komen.”

Op de foto de wethouders Van Cappelle en Meuldijk bekijken samen met de architecten van MoederscheimMoonen de maquette van het nieuwe sportcomplex. Vlnr: wethouder Sport Josien van Cappelle, wethouder Vastgoed Jean-Paul Meuldijk, creatief directeur Erik Moederscheim, algemeen directeur Ruud Moonen en architect/projectleider Jim de Koning.

Beeld: Jan Kok

06
jun

Eerste glimp van nieuwbouw Revius

Reeds 4 maanden geleden is de bouw van het sportgebouw voor het Revius Lyceum in Doorn gestart. Het gebouw is het eerste onderdeel in de totale nieuwbouw van het complex. Na voltooiing van het sportgebouw kunnen de bestaande sportzalen gesloopt worden en kan er worden begonnen met de bouw van het schoolgebouw.

Het sportgebouw heeft zich op z’n eigen manier gevormd vanuit de bestaande elementen op de locatie. De sportzalen zijn om een grote bestaande boom heen gelegd. Deze boom wordt vervolgens omsloten door een patio. Dit maakt het straks tot een prettige verblijfsplek voor de leerlingen van het Revius. Inmiddels is het gebouw wind- en waterdicht en is de oplevering van het sportgebouw in zicht. Binnenkort meer.

Lees hier meer over dit project.