BLOG

24
jan

Stem op het Anker in Zwolle voor gebouw van het jaar!

Wijkcentrum het Anker in Zwolle is door Archdaily – een internationale architectuursite – uitgekozen om genomineerd te worden voor hun ‘Building of the Year’ prijs! Dit is natuurlijk heel goed nieuws, maar we kunnen alleen een nominatie krijgen als we genoeg stemmen krijgen. Bent u van mening dat dit gebouw het verdient om genomineerd te worden, en misschien zelfs gebouw van het jaar te worden? Stem dan op ons via deze link. Bij voorbaat dank voor uw steun!

Meer weten over dit project voor u stemt? Klik dan hier voor meer informatie.

17
jan

P+R station Zutphen geopend

Op donderdag 12 januari 2017 is de parkeergarage bij station Zutphen officieel geopend. Annemieke Vermeulen, burgemeester van Zutphen en Ineke van Gent, regiodirecteur van NS verrichtten de feestelijke openingshandeling. Vanaf 16 januari is de garage opengesteld voor publiek.

Het P+R station Zutphen maakt onderdeel uit van het gebied Noorderhaven. Met de komst van de parkeergarage verdwijnen de parkeervoorzieningen in de straten rondom het station. Dit biedt ruimte aan het verder ontwikkelen van het woongebied Noorderhaven volgens het stedenbouwkundigplan. Het gemakkelijk, veilig en dichtbij de auto kunnen parkeren bij het station draagt eraan bij dat meer mensen gebruik maken van de trein. Met de nieuwe P+R parkeergarage in Zutphen wordt meerwaarde geleverd voor reiziger, stad én regio.

Het is de eerste bovengrondse parkeergarage in Zutphen. De P+R bestaat uit vier bouwlagen. Drie lagen zijn bestemd voor het parkeren van 375 auto’s. Op de begane grond kunnen meer dan 600 fietsen worden geparkeerd. De nieuwe parkeergarage heeft de vorm en uitstraling van een pakhuis. Een verwijzing naar de historie van het Noorderhavengebied. Markant voor de P+R zijn de twee opvallende hellingbanen, de houten ombouw en de stadsplattegrond die verwerkt is in de gevel.

12
jan

Startschot voor bouw trainingscomplex Feyenoord

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Feyenoord en de gemeente Rotterdam is het definitieve startschot gegeven voor de bouw van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal van de Rotterdamse voetbaltrots. Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde openbaarde dit woensdag 11 januari tijdens de traditionele druk bezochte nieuwjaarsreceptie van Feyenoord.

Het lang gewenste state of the art gebouw, waarvan het definitief ontwerp inmiddels is afgerond, is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects. Het Rotterdamse architectenbureau werkt al geruime tijd aan diverse vastgoedvraagstukken die bijdragen aan het topsportklimaat van de club. Zo wordt er door het bureau ook ontworpen aan het nieuwe onderkomen van de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord, waarvoor al eerder een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente werd getekend. De accommodatie komt te staan op het voormalige terrein van Hillesluis op een relatief besloten terrein waar de staf en de selectie vanaf seizoen 2018 – ’19 in alle rust en privacy kunnen gaan werken en trainen.

Foto: John de Pater

Lees verder..