BLOG

30
mrt

Ontwerp Sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem

You win some, you lose some! Bij de Europese aanbesteding voor Sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem beten wij helaas in het stof. Het ontwerp eindigde als tweede in de gunningsfase. Toch vinden wij het project te mooi om achter in de kast te laten verstoffen en tonen u graag waar wij samen met Wehrung Architecten uit Beek hard aan hebben gewerkt. In de opgave wordt een nieuw te bouwen zwembad geïntegreerd met het bestaande sporthallencomplex.

Lees hier meer over het project.

21
mrt

De bouw van het Revius Lyceum is in volle gang

In Doorn wordt hard gewerkt aan de bouw van het Revius Lyceum. De karakteristieke trappen in de centrale hal van het gebouw zijn inmiddels geplaatst. MoederscheimMoonen Architects heeft samen met Spring architecten het ontwerp gemaakt voor de school en het reeds opgeleverde sportgebouw. Het schoolgebouw van het Revius Lyceum heeft een flexibel casco en herbergt onder andere klaslokalen, kantoren, leer- en werkpleinen, een bibliotheek en een grote multifunctionele aula. Het flexibel casco wordt gerealiseerd door grote vloeroverspanningen. Het drielaags gebouw is zeer efficiënt en compact vormgegeven. De scheidingswanden worden licht uitgevoerd zodat het gebouw onder invloed van mogelijke veranderingen op onderwijsgebied in de toekomst eenvoudig om te bouwen is naar een andere indeling.

Lees hier meer over het project.

16
mrt

Nieuwe opdracht voor bedrijfspand in Maasdijk

MoederscheimMoonen Architects heeft onlangs de opdracht verworven voor een nieuw bedrijfspand in Maasdijk. Het pand wordt ontworpen in opdracht van PB Techniek; een bedrijf dat verschillende toepassingen ontwikkeld op het gebied van water- en elektrotechniek voor de land- en tuinbouwsector. Het bedrijf maakt een sterke groei door en zodoende gaat er een nieuw pand ontwikkeld worden op een zichtlocatie langs de A20 in Maasdijk. In het gebouw wordt niet alleen het kantoor met de diverse afdelingen opgenomen, maar ook de productiehal gaat naar de nieuwe locatie.

Lees verder..

07
mrt

P+R Zutphen is klaar voor gebruik

In Zutphen is onlangs een bijzondere P+R parkeergarage opgeleverd. Het nieuwe gebouw ligt vlak naast het treinstation van Zutphen, in de wijk Noorderhaven. Het ontwerp maakte MoederscheimMoonen Architects in opdracht van NS Stations en in samenwerking met Aan de Stegge Twello en dochteronderneming Contintental Car Parks. Het P+R gebouw faciliteert in 375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor ruim 600 fietsen en voorziet daarmee in de groeiende parkeerbehoefte bij het station van Zutphen.

De P+R bij het NS Station is onderdeel van de wijk Noorderhaven, een nieuw woon- en werkgebied in de gemeente Zutphen. Noorderhaven – een voormalig industrieterrein – ligt pal naast de binnenstad, het spoor en de IJssel en wordt momenteel herontwikkeld. Het ontwerp van de parkeergarage refereert naar de historische pakhuizen en de oude industrieën die kenmerkend waren op deze plek in de Hanzestad. Dit komt tot uitdrukking in zowel de hoofdvormgeving van het gebouw als ook in de materialisering.

Bekijk hier meer foto’s van het project.

Lees verder..