Categorie: Nieuws

21
sep

Het Leuvepaviljoen: de nieuwe blikvanger van Rotterdam.

Op de plek van drie verouderde paviljoens in de Leuvehaven, een historische plek in het Maritiem District in Rotterdam creëerden we het nieuwe Leuvepaviljoen: één compact paviljoen dat de oude losstaande gebouwen vervangt. Een paviljoen met meer zicht en transparantie zodat de historische haven en de activiteiten in het gebouw goed te zien zijn.
Lees verder..

02
sep

Dit is woontoren Valencia in Almere Duin

Aan de kust van het IJmeer en aan de rand van Almere vind je Duin: een nieuw woon- werk en recreatiegebied met knusse eengezinswoningen in de duinen, woontorens die uitkijken op het IJmeer en een levendig centrum met boulevard. Één van die woontorens is Valencia, die we ontworpen in samenwerking met Klunder Architecten.

Lees verder..

20
mei

Meer dan een stadion: Excelsior ontvouwt plannen voor multifunctioneel landmark

SBV Excelsior overhandigde deze week het ontwikkelplan voor de vernieuwing van het stadion van de club aan de gemeenteraad van Rotterdam. Als onderdeel van een ruimtelijke verkenning heeft MoederscheimMoonen Architects het plan ontwikkeld in opdracht van de club. Het plan bestaat niet alleen uit de uitbreiding en modernisering van het stadion, maar speelt ook in op de grote woningbouwopgave waar de stad voor staat.

De visie is gebaseerd op de huidige basis en oriëntatie van het stadion. Zo wordt er in het huidige stadion vernieuwbouw en uitbreiding gerealiseerd en groeit het stadion daarmee van 4300 naar circa 6500 plaatsen. Daarnaast komen er extra faciliteiten voor commerciële en maatschappelijke doeleinden. Om én op het stadion bevat het plan een groot multifunctioneel volume waar wonen, sport, bewegen, ontmoeten en gezondheid samenkomen. Dit resulteert in een opmerkelijk multifunctioneel gebouw wat een bijzondere landmark  zal worden in het oosten van de stad.

De architecten ontwikkelden niet alleen een plan voor het stadion maar werkten bovendien samen met bureau CULD aan de deelopgaven die bijdragen aan de totale gebiedsontwikkeling in opdracht van de gemeente. Zo bevat het plan oplossingen op het gebied van mobiliteit, diversiteit van programmering en een afgewogen omgang met groen en de bestaande recreatie.

Het geheel past stedenbouwkundig binnen de plannen van de gemeente Rotterdam, waarbij er wordt gewerkt aan een overkoepelende visie voor onder andere Woudestein, Brainpark, Kralingen en de Esch in combinatie met de nieuwe oeververbinding. Daarbij houdt het plan rekening met de belangrijke historische groene zones en projecten en borduurt het verder op eerder ingezette planologische ontwerpprincipes.

Een belangrijke doelstelling van het ingediende ontwikkelplan is het in gang zetten van een toekomstbestendige en robuuste ontwikkeling. Enerzijds draagt deze ontwikkeling bij aan de stabiliteit voor de club, maar ambieert het bovenal een belangrijk en vitaal stedelijk knooppunt te worden voor wonen en recreëren op een vooraanstaande locatie in Rotterdam.

De ontwikkeling en het vervolgtraject zijn mede afhankelijk van de investeringsbereidheid en initiatieven van marktpartijen en financiers waarmee de komende tijd vervolggesprekken worden gehouden. Vanaf deze formele stap volgt er de komende tijd een intensief traject waarbij een gedetailleerder programma van eisen en het schetsontwerp worden gemaakt.

Bekijk hier de artist impressions van het stadion.

09
mrt

Bedrijfsgebouw PB tec feestelijk geopend

Afgelopen weekend vond de officiële opening van het nieuwe bedrijfsgebouw van PB tec plaats.

De organisatie ontwikkelt geavanceerde tuinbouw oplossingen en is een echte frontrunner in wat het Westland zo iconisch maakt: de tuinbouw industrie. Dankzij het grote succes van het bedrijf ontstond de behoefte aan een nieuw pand waar kantoor en productiehal samenkomen.

Voor het bedrijfspand doken we diep in de visie van PB tec en focusten ons bij het ontwerpen op de toekomst van het bedrijf. Daarentegen realiseerden we ons ook dat waar een bedrijf vandaan komt net zo inspirerend is als waar het naartoe gaat. Denkend aan deze roots gebruikten we het iconische bovenaanzicht van het Westlandse landschap als inspiratiebron voor het gebouw. Dit bovenaanzicht is het uitgangspunt geweest voor de voorgevel van het gebouw, die bestaat uit verschillende kaders.

Bekijk het project hier.