18
okt

Definitief ontwerp brug Zutphen gereed

MoederscheimMoonen Architects heeft in combinatie met constructeursbureau APcon BV het ontwerp gemaakt voor de verbreding van de Oude IJsselbrug in Zutphen en het groot onderhoud aan de brug. De verbreding is nodig voor een betere en hoogwaardige voetgangers- en fietserszone.

Het definitieve ontwerp voor de verbreding van de brug is afgerond en gepresenteerd bij de welstand. De reacties waren naar ons genoegen zeer positief. De aanbesteding zal binnenkort starten. Daarnaast zijn wij samen met APcon aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor duurzame energieopwekking, zodat we de brug volledig energieneutraal uit kunnen voeren. Dit sluit ook aan bij de ambitie van de gemeente Zutphen.

In het ontwerp is er extra aandacht besteed aan beide aanlandingen. Ze zijn ontworpen vanuit een sterke belevingswaarde en uitgewerkt tot bijzondere plekken om even stil te staan. Bijvoorbeeld om de karakteristieke skyline van de stad te bewonderen, het water van dichtbij te beleven, of je wandeltocht via de uiterwaarde voort te zetten.

Lees hier meer over dit project.