06
okt

Trainingscomplex Feyenoord krijgt vorm

In Rotterdam begint het nieuwe trainingscomplex voor het eerste elftal van Feyenoord langzaam vorm te krijgen. De staalconstructie is geplaatst, waardoor de hoofdvorm van het gebouw zichtbaar wordt. Een goede foto schieten van de constructie was nog niet zo makkelijk, omdat de velden niet betreden mogen worden. U weet; de grasmat is heilig bij Feyenoord!

Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt. Nadat Giovanni van Bronckhorst op 28 juni de eerste paal had geslagen is de fundering verder gestort. Tijdens de bouwvak heeft de fundering goed kunnen uitharden. Ondertussen werd er rondom het gebouw hard aan de velden gewerkt, nieuwe drainage en veldverwarming moeten er voor zorgen dat er het hele jaar door hard getraind kan worden. Onder toeziend oog van de grasmeester is laag voor laag een vruchtbare toplaag aangebracht waarin het gras goed kan groeien.

Er gaat dus veel aandacht naar het veld, dat zal straks als het gebouw helemaal gereed is niet anders zijn. Het trainingscomplex is zo ontworpen dat er zoveel mogelijk transparantie en interactie tussen velden en gebouw zal zijn. Op de eerste verdieping is er voor de technische staf goed zicht op de velden. En ook vanuit de fitness- en beweegruimte zijn de spelers gericht op de velden. Het hele gebouw is er op gericht om spelers en staf zo goed mogelijk zich te laten focussen op het voetbal. Met als enig doel Feyenoord naar een volgend kampioenschap te dirigeren.