05
apr

Feyenoord sluit overeenkomst voor bouw nieuw trainingscomplex

De aannemer voor de bouw van het door ons ontworpen trainingscomplex van Feyenoord is bekend. Maandagochtend tekende Bouwbedrijf Berghege uit Oss de overeenkomst met Feyenoord Rotterdam.

Volgens Algemeen directeur Eric Gudde zet Feyenoord met de bouw van de nieuwe trainingsaccommodatie een grote stap op weg naar het gewenste topsportklimaat. “Een langgekoesterde wens van ons wordt werkelijkheid,” zei de algemeen directeur. “Berghege is als beste uit onze aanbesteding gekomen, wij hebben er alle vertrouwen in dat ze ons definitieve ontwerp voor het complex op een prachtige wijze gaan realiseren. De accommodatie moet een buitengewoon aantrekkelijke plek worden voor spelers om te trainen.”

In het gebouw zijn allerlei faciliteiten opgenomen die in deze tijd horen bij een professionele voetbalclub. Een groot deel van het gebouw staat in het teken van sportmedische faciliteiten en afdelingen die zich bezig houden met research en de prestaties van spelers. Dit wordt ondersteund door diverse kantoren, een auditorium, een restaurant, ontspanningsruimtes en natuurlijk de kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen. Rondom het gebouw worden twee voetbalvelden en een aparte keeperszone aangelegd; alles voorzien van de modernste analysetechnieken.

De verwachting is dat de eerste training op het nieuwe complex op het voormalige terrein van VV Hillesluis zal plaatsvinden aan het begin van seizoen 2018-2019.