Bedrijfsgebouw // Maasdijk

commercieel / kantoor
PLAN

MoederscheimMoonen Architects heeft het nieuwe kantoor inclusief productiehal ontworpen voor PB Techniek; een bedrijf dat verschillende toepassingen ontwikkelt op het gebied van water- en elektrotechniek voor de land- en tuinbouwsector. Het bedrijf maakt een sterke groei door en zodoende was er de behoefte aan een nieuw pand. Het resultaat is een iconische ontwerp met Westlandse vlakverdeling langs de A20 in Maasdijk.

In het ontwerp zijn de kantoorvloeren over drie lagen verdeeld langs de gevel van de achter gelegen productiehal. Zo ontstaan relatief ondiepe kantoorvloeren waardoor daglicht op de vloeren gemaximaliseerd wordt. Dit wordt versterkt door de glazen puien die van vloer tot plafond zijn ontworpen. Het geheel krijgt zijn definitieve expressiviteit door de toepassing van verschillende kaders. Deze kaders ‘framen’ de verschillende achterliggende functies en leggen de nadruk op de verschillende zwaartepunten in het gebouw, zoals bijvoorbeeld de entree.

Door de hoge mate van transparantie en de diverse raampartijen tussen het kantoor en de productieruimte ontstaat er een optimale werkomgeving waarbij er aandacht is voor elke onderdeel van het bedrijf. Deze frames hebben ook een link naar het landschap, als je Nederland vanuit de lucht bekijkt dan valt het Westland gelijk op door de grote hoeveelheid aan glas. Het gebied is verkaveld zoals wij dat kennen in Nederland; orthogonaal en geordend . Heel typisch voor dit deel van Nederland en we vonden het interessant om dit idee in het gebouw terug te laten komen. Het totale ensemble aan frames wordt uitgevoerd in één tint antraciet en vindt zijn climax in een hoogte-accent; hier bevinden zich de verschillende directie-ruimtes en een dakterras.

Oplevering van het project staat gepland voor medio 2019.

DATA

opdrachtgever
PB Techniek
ontwerp
januari 2017
programma
kantoorruimte met productiehal
bvo
3.500 m2
status
in ontwikkeling