Parkbuurt // Rotterdam

woningbouw

Op een steenworp afstand van het centrum van Hoogvliet in Rotterdam ontwikkelt zich een nieuwe buurt. Een buurt met woningen die letterlijk in het park staan, in de ruime en groene wijk Meeuwenplaat. De nieuwe Parkbuurt wordt een kindvriendelijke plek waar bewoners in het groen en op een duurzame manier kunnen wonen, met het park als voortuin!

In opdracht van Heijmans creëerden we het ontwerp van de 24 twee-onder-een-kapwoningen en zes herenhuizen in de dijkzone van het gebied. Waar de huidige woningen in het gebied de overgang naar het park maken via een veranda, maakten wij de overgang met een pergola. Door deze pergola kan er lekker veel groen rondom de woningen groeien en behouden de huizen zo veel mogelijk daglicht. Ook geeft dit de woningen samen met de aluminium gevelbeplating en het speelse metselwerk een fijne uitstraling.

Tussen de pergola en de woningen ontstaan knusse zitjes om van de buitenlucht te genieten, waarbij de tuin in directe verbinding staat met het park. In het park vind je tussen de bomen en kronkelende wandelpaadjes genoeg speeltoestellen voor kinderen. Met de juiste beplanting wordt er een goede balans gecreëerd tussen ecologie en activiteit. Ook is er veel aandacht voor groen en een goede balans tussen ecologie en activiteit.

DATA

opdrachtgever
Heijmans Vastgoedontwikkeling
ontwerp
oktober 2020
programma
24 twee-onder-een-kap-woningen en zes herenhuizen.
bvo
5.820 m2
status
in ontwikkeling