Villa // Limburg

woningbouw / particulier

Voor een particuliere opdrachtgever ontwikkelen we een villa in een prachtige groene omgeving in het zuiden van Nederland. De villa word gerealiseerd aan de dorpsrand en vormt daarmee de overgang tussen het dorp en het buitengebied.  Het geheel wordt ontwikkeld op een groot perceel waar tuin en het omliggende landschap samen het decor vormen.

De woning is opgebouwd uit een langgerekt hoofdvolume waar de woonkeuken, woonkamer drie slaapkamers en twee badkamers zich bevinden. Het exterieur van de woning hanteert een heldere vormentaal met kapvormen en wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals riet, steen en hout. Haaks op de hoofdwoning is een apart volume ontworpen die het landschap insteekt waarin het kantoor, de hobbyruimte en het gastenverblijf komen. Ook heeft de villa een souterrain met een binnenzwembad inclusief sauna.

Aan de straatzijde is de woning redelijk gesloten, in tegenstelling tot de achterzijde waar de woning zich met veel glas opent richting het heuvelachtige Limburgse landschap. Door aan de achterzijde een grote luifel toe te passen kan in elk seizoen van het buitenleven genoten worden.

DATA

opdrachtgever
Particulier
ontwerp
december 2020
programma
villa met binnenzwembad en gastenverblijf
bvo
1.023 m2
status
in ontwikkeling