Vitaal Vogelenzang // Vogelenzang

woningbouw / sport
PLAN

Onder leiding van aannemer Thunnissen wonnen we samen met ons projectteam de aanbesteding voor Vitaal Vogelenzang. Op de locatie van de tennis- en voetbalvereniging van het Noord-Hollandse dorp gaat ons team een nieuw sportpark en 72 woningen realiseren.

Vitaal Vogelenzang is een project waar sport, bewegen, saamhorigheid en landschappelijk wonen samenkomen in een natuurlijke omgeving met veel water en groen. Ons bureau is verantwoordelijk voor het ontwerp van het sportpaviljoen. Deze bevindt zich op een strategische positie en wordt verbonden met het bestaande dorpshuis.

Het woonprogramma bestaat uit 72 woningen in een mix van grondgebonden woningen en appartementen. Alle woningen hebben een directe relatie met het landschap. Zo wordt de buitenruimte ontworpen als een natuurlijke voortzetting met het omliggende weidelandschap. Op deze manier worden ecologisch waardevolle plekken gecreëerd. In het totale gebied komen veel sport-, speel- en ontmoetingsplekken voor jong en oud. Het netwerk van wandelroutes tussen deze plekken rijgt de buurt aan elkaar en zo worden de bestaande en nieuwe onderdelen van het dorp met elkaar verbonden.

Het projectteam van Vitaal Vogelenzang bestaat uit Thunnissen. ECHO Urban Design, van Kessel, Holleman Sandpoort, Bureau 070 en MoederscheimMoonen Architects.

DATA

opdrachtgever
Gemeente Bloemendaal
ontwerp
februari 2022
programma
sportpaviljoen, woningen
bvo
1.381 m2
status
schetsontwerp