Woontoren // Almere

woningbouw
PLAN

MoederscheimMoonen Architects heeft in samenwerking met Klunder Architecten een woontoren ontworpen dat onderdeel zal zijn van plan DUIN in Almere. Hier verrijst namelijk op termijn een nieuwe woontoren met dynamisch vormgegeven balkons uitkijkend op het IJmeer.

DUIN is een circa 100 ha grote gebieds- en vastgoedontwikkeling in de kustzone van Almere Poort. In een nieuw duinlandschap met stranden en bossen realiseert Amvest sinds 2013  in totaal circa 3.000 woningen, horeca, hotel(s), winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, welness en leisure. Onlangs werd het plan nog bekroond met de NEPROM-prijs 2017.

De woontoren telt vijftien woonlagen met vier appartementen per verdieping en twee penthouses op de bovenste laag. Het ontwerp wordt gekenmerkt door de horizontale lijnen die de verschillende vloeren markeren. Vanuit deze horizontale banden ontstaan de verspringende balkons, die het gebouw een dynamisch en speels karakter geven. Ook wordt dag- en zonlicht op de balkons gemaximaliseerd door dit ontwerp. De woontoren zal omgeven worden door de ‘duinhal’, een gebouw bestemd voor horeca en leisure, en meer torens met appartementen. De toren zal prominent op het golvende duindak komen te staan, dat een zachte overgang creëert met het achterliggende duingebied.

De bouw van de toren staat gepland voor 2018.

DATA

opdrachtgever
Amvest
ontwerp
Februari 2017
programma
Appartementen, commerciële plint
bvo
8.200 m2
status
in ontwikkeling