Voor de voetballers van morgen

Voor Feyenoord ontwierpen we het trainingscomplex voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. De oplevering van het gebouw in 2020 is daarbij het voorlopige slotstuk van onze tienjarige samenwerking met de profclub, waarin we ook Feyenoord 1908 voor het eerste elftal ontwierpen.

Project
Feyenoord Academy & Sportclub Feyenoord

Locatie

Rotterdam, Nederland

Opdrachtgever
Feyenoord

Grootte
4.500 m2

Programma
Kantoren, leslokalen, sportgebouw en horeca

Status
Opgeleverd

Tienjarige samenwerking met Feyenoord

Van PSV tot Vitesse en van Bayern München tot Tottenham Hotspur: in die tienjarige samenwerking hebben we een aantal nationale en internationale trainingscomplexen bezocht om te onderzoeken waaraan zo'n topsportomgeving aan moet voldoen. Ook spraken we met trainers, spelers en stafleden om tot de beste inzichten voor beide topsportomgevingen te komen.

Slimme plattegrond

In het gebouw zijn de kleedkamers, fitness en sportmedische ruimtes op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich de ruimtes die draaien om concentratie en ontspanning zoals de kantoren, studie- en lesruimtes, een apart restaurant en de spelerslounge.

Twee entiteiten onder één kap

Door een intelligente positionering van functies hebben de Academy en de Sportclub een eigen plek met een eigen identiteit gekregen, maar wordt er op wedstrijddagen en tijdens andere events ook gebruikgemaakt van elkaars faciliteiten. Het tweelaagse gebouw strekt zich volledig uit langs het hoofdveld. De kantine van de Sportclub, de gezamenlijke businessruimtes en de kantoren van de Academy kijken uit over de velden en hebben direct contact met het balkon en de tribunes.

In beeld

Relevante projecten