Hotspot in de haven

Op de plek van drie verouderde paviljoens in de Leuvehaven, een historische plek in het Maritiem District in Rotterdam creëerden we het nieuwe Leuvepaviljoen: één compact paviljoen dat de oude losstaande gebouwen vervangt.

Project
Leuvepaviljoen

Locatie
Rotterdam, Nederland

Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam

Grootte
1.400 m2

Programma
Port Visit Center, Maritiem Museum en horeca

Status
Opgeleverd

Dé plek om te leren over de haven

In het nieuwe paviljoen komen allerlei functies samen in één gebouw. Het is de thuisbasis van het Port Visit Center van Port of Rotterdam, waar bezoekers kennismaken met de haven van Rotterdam. Ook vind je er de nieuwe werkplaatsen van het Maritiem Museum. Hier werken de lassers, smeden en timmerlui aan het onderhoud van de historische vloot in de museumhaven. Op de twee koppen bevinden zich een visrestaurant en ijssalon.

Het gebouw is op ooghoogte zo transparant mogelijk gemaakt, zodat de activiteiten binnen goed te zien zijn.

Een gevel geïnspireerd op de haven

Boven de plint is de gevel bekleed met aluminium beplating in driehoekige vormen. Deze vormen verwijzen naar de stalen vakwerkconstructies en kranen uit de haven. De driehoeken worden op sommige plekken weggelaten zodat de gevel niet alleen diepte, maar ook een spel van licht en schaduw creërt. De driehoekige panelen zijn uitgevoerd in diverse glansgraden, wat onder invloed van daglicht de glinstering en de spiegeling van het water in de haven suggereert.

In beeld

Relevante projecten