Het kantoor van PB tec

Bij het bedrijf PB tec zit techniek en innovatie in het dna. De organisatie ontwikkelt geavanceerde tuinbouwoplossingen en is een echte frontrunner in de internationale tuinbouwsector. Dankzij het succes van het bedrijf ontstond de behoefte aan een nieuw pand met ruimte voor ontwikkeling, op een zichtlocatie langs de A20 in Maasdijk. Wij ontwierpen het nieuwe hoofdkantoor.

Project
PB tec

Locatie
Maasdijk, Nederland

Opdrachtgever
PB tec

Grootte
3.500 m2

Programma
Kantoor met productiehal

Status
Opgeleverd

Transparantie als uitgangspunt

De kantoorvloeren zijn over drie lagen verdeeld tegen de gevel van de achtergelegen productiehal. Zo krijgen de werkplekken optimaal daglicht. Dit wordt versterkt door de glazen puien die van vloer tot plafond lopen. Ook is er gebruikgemaakt van veel glas tussen de kantoren en de productieruimte, waardoor er veel contact is tussen de verschillende afdelingen.

Het Westland als inspiratiebron

Denkend aan de roots van PB tec gebruikten we het iconische bovenaanzicht van het Westlandse landschap als inspiratiebron voor de gevel. Het bovenaanzicht van de ‘glazen stad’ is het uitgangspunt geweest voor de voorgevel, die bestaat uit verschillende kaders. Deze kaders staan ook symbool voor de diverse functies in het bedrijf en leggen de nadruk op bepaalde zwaartepunten in het gebouw, zoals de entree, het directiekantoor en de fitnessruimte.

In beeld

Relevante projecten