Een schoolgebouw in de natuur

In de prachtige bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug staat het Revius Lyceum Doorn. Samen met Spring Architecten verworven we de opdracht om een nieuw schoolgebouw te ontwerpen, dat gebouwd kon worden terwijl het oude schoolgebouw in gebruik bleef.

Project
Revius Lyceum

Locatie
Doorn, Nederland

Opdrachtgever
CVO Groep

Grootte
8.590 m2

Programma
Schoolgebouw, sportgebouw en landschapsontwerp

Status
Opgeleverd

Overal plek om te leren

Ons team had als ambitie om een schoolgebouw zonder gangen te ontwerpen, zodat alle ruimtes effectieve leerruimte zou zijn. Dit resulteerde in een compact, drielaags gebouw met de leerpleinen en lokalen geclusterd rond het hart van de school. Daglicht speelt een belangrijk onderdeel in het ontwerp. Alle leerpleinen zijn aan de gevel gesitueerd en de aula als centraal hart heeft daklichten voor voldoende licht.

Een divers sportprogramma

Sport speelt een belangrijke rol in het onderwijs van het Revius Lyceum. Het belangrijkste grote sportveld van de school, dat omringd wordt door bomen, is dan ook onaangetast gebleven. Een beachvolleybalveld, panna-kooi en andere terreinelementen die uitnodigen tot beweging zijn toegevoegd.

Het exterieur

Het exterieur van het gebouw verwijst naar de landgoederen die de Utrechtse Heuvelrug kenmerkt. We hebben het gebouw een tweede gevel gegeven, die met gekleurde stalen lamellen voor een krachtig gebaar richting de omgeving zorgt, maar ook de overgang tussen binnen en buiten verzacht.

In beeld

Relevante projecten