Wonen en werken in Rivium

Het huidige bedrijventerrein Rivium, aan de rand van Capelle aan den IJssel, staat bekend als een traditioneel kantorenpark. Maar het gebied met uitzicht op de skyline van Rotterdam gaat de komende tijd flink veranderen. De gemeente en verschillende vastgoedeigenaren werken aan de ontwikkeling van een nieuwe bruisende stadswijk waar wonen en werken samenkomen. In opdracht van Magis Vastgoed ontwerpen we een van de grote transformatieprojecten in het gebied: een bestaand kantorenplot veranderen in een levendige woon- en werkomgeving.

Project
Rivium

Locatie

Capelle aan den IJssel, Nederland

Opdrachtgever
Magis Vastgoed

Grootte
70.000 m2

Programma
Appartementen, atelierwoningen, commerciële plint en parkeren

Status
In ontwikkeling

Strategische openingen

Dit bouwblok is op strategische plekken open gelaten waardoor er openingen vanuit het binnengebied naar de boulevard en het achtergelegen park komen. Boven de plint komen verschillende volumes en torens met een gevarieerd woonprogramma. In het hart van het blok ligt een parkeergarage van twee lagen met daarboven een gezamenlijke binnentuin.

Een mixed-use programma

In samenwerking met de opdrachtgever werd een programma ontwikkeld waarin het mixed use concept centraal staat. Naast ruimte voor wonen is er genoeg plek voor werk, recreatie, ondernemerschap en creativiteit. Zo komt er aan de boulevard een plint van twee lagen met werken en horeca.

Relevante projecten