Categorie: particulier

26
jan

Villa // Limburg

Voor een particuliere opdrachtgever ontwikkelen we een villa in een prachtige groene omgeving in het zuiden van Nederland. De villa word gerealiseerd aan de dorpsrand en vormt daarmee de overgang tussen het dorp en het buitengebied.  Het geheel wordt ontwikkeld op een groot perceel waar tuin en het omliggende landschap samen het decor vormen.

De woning is opgebouwd uit een langgerekt hoofdvolume waar de woonkeuken, woonkamer drie slaapkamers en twee badkamers zich bevinden. Het exterieur van de woning hanteert een heldere vormentaal met kapvormen en wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals riet, steen en hout. Haaks op de hoofdwoning is een apart volume ontworpen die het landschap insteekt waarin het kantoor, de hobbyruimte en het gastenverblijf komen. Ook heeft de villa een souterrain met een binnenzwembad inclusief sauna.

Aan de straatzijde is de woning redelijk gesloten, in tegenstelling tot de achterzijde waar de woning zich met veel glas opent richting het heuvelachtige Limburgse landschap. Door aan de achterzijde een grote luifel toe te passen kan in elk seizoen van het buitenleven genoten worden.

DATA

opdrachtgever
Particulier
ontwerp
december 2020
programma
villa met binnenzwembad en gastenverblijf
bvo
1.023 m2
status
in ontwikkeling

31
jul

Verbouw en Uitbreiding // Rotterdam

PLAN

Op uitnodiging van een particuliere opdrachtgever is door MoederscheimMoonen het plan voor een verbouwing met uitbreiding ontwikkeld voor een woonhuis aan de rivier de Rotte in Rotterdam. De woning is gebouwd bovenop de dijk. Doordat het dijklichaam richting de tuin afloopt bezit de woning een uniek souterrain welke toegankelijk is vanuit de tuin. Het voorgestelde ontwerp breidt voornamelijk uit vanaf dit niveau door de plaatsing van tweetal strak vormgegeven houten kaders. Zo ontstaat op het souterrain-niveau een royale dubbelhoge leefkeuken met directe toegang tot de tuin. De connectie naar de woonverdieping is onderdeel van de uitbreiding en vindt plaats via een elegant vormgegeven trap in de dubbelhoge ruimte. Boven aangekomen blijft de blik op het landschap onverminderd door de dubbele hoogte en sta je met een royale vide in contact met de leefkeuken. In het plan is verder voorzien in een totaal nieuwe indeling en restyling van het gehele huis waarmee het weer aansluit op de wensen van een modern gezin. Oplevering van het project staat gepland voor begin 2018.

DATA

opdrachtgever
particulier
ontwerp
juli 2017
programma
verbouwing met uitbreiding
bvo
162 m2
status
in aanbouw