25
jun

Samen ontwikkelen we het Zomerhofkwartier tot dé nieuwe bruisende buurt van Rotterdam

Het Zomerhofkwartier is een bijzonder stukje ‘bijna-binnenstad’ in Rotterdam. Een typische Rotterdamse buurt met een eigen identiteit, gevormd door ondernemerschap, sociale initiatieven en levendige communities. Ontwikkelaars Leyten en Stebru wonnen samen met een team van verschillende architectenbureaus de tender voor de gebiedsontwikkeling van het huidige ZOHO.

Momenteel is ZOHO dé plek voor creatieve ondernemers, maar het plan is dat er straks ook gewoond kan worden waardoor het gebied verder ontwikkeld tot de nieuwe volksbuurt van de stad. Een buurt waar je wilt wonen, werken en ontspannen. We ontwikkelen het gebiedsplan samen met een team van verschillende bureaus waaronder ECHO urban planning, Orange Architects, More Architects en Studio Nauta.

Het plan bouwt door op wat er al is: een sterke gemeenschap van creatieve ondernemers. Zo worden er nieuwe lagen aan de bestaande kavels toegevoegd om woonruimte te creëren voor bestaande en nieuwe bewoners. De lagen bestaan uit drie leefomgevingen: de bestaande industriële makerslaag, met daarboven een dakpark waarboven de stadslaag met woningen komt.

Wij van MoederscheimMoonen Architects zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van twee gebouwen met een volume van 20.868 m2 op de hoek van de Teilingerstraat en de Vijverhofstraat. In de gebouwen komen koopwoningen en sociale-en vrije huurwoningen , maar ook allerlei andere functies. Zo komt er een sporthal, horeca, een opvang verslavingszorg en is er ruimte voor allerlei commerciële functies.

Door de verbinding tussen alle drie de lagen in het gehele gebied ontstaat er een levendig nieuw stadskwartier in het centrum van Rotterdam.

Bekijk hier de artist impressions van dit project.