06
sep

Sportieve opening sportgebouw Revius Lyceum

Volgens planning sloot het Revius Lyceum in Doorn dinsdagmiddag 6 september de eerste fase van het nieuwbouwproject af. Onder toeziend oog van wethouders, bouwteam, leerlingen en docenten werd het sportgebouw feestelijk geopend. “Het is een sfeervol en mooi pand geworden”, vertelt rector Ilse van Eekelen.

In het nieuwe sportgebouw zijn drie gymzalen ondergebracht met een toestellenberging en 6 kleedkamers. Ook is er een werkplek voor de sportdocenten.
Voorafgaand aan de officiële opening lieten een aantal leerlingen buiten in de patio hun turnkunsten zien. De opening van het gebouw werd gedaan door de sportdocenten die door een wit doek uit de nieuwe gymzaal koprolden.

Een van de aanwezige wethouders was Henk Veldhuizen van sport- en onderwijs: ,,Ik ben blij om te zien dat er een mooi gebouw is neergezet waar ook andere sportverenigingen gebruik van kunnen maken”.

Fase twee van de bouw is reeds gestart: het hoofdgebouw. De oplevering voor het hoofdgebouw is gepland voor de zomer van 2017. Wanneer het nieuwe gebouw in gebruik is genomen kan het bestaande schoolgebouw worden gesloopt, in het najaar van 2017 moet dan ook alle terreinwerkzaamheden gereed zijn. “En hebben wij opnieuw een openingsfeest”, aldus de rector.

Lees hier meer over dit project.