13
feb

Nieuwe opdracht voor woontoren in SPOT Amsterdam

Na Rotterdam krijgt ook Amsterdam een woontoren van onze hand! Onlangs heeft MoederscheimMoonen Architects namelijk de opdracht voor een woontoren in SPOT Amsterdam verworven. In opdracht van COD en DUQER wordt er de komende tijd door ons gewerkt aan een voorlopig ontwerp voor een woontoren van ca. 70 meter hoog in samenwerking met Klunder Architecten. De toren wordt onderdeel van een groter ensemble en komt te staan bovenop een royale plint van meerdere lagen waar onder andere grondgebonden woningen, kantoren en een kinderdagverblijf ontwikkeld worden. Dit basement wordt ontworpen door DOOR Architecten uit Amsterdam.

De locatie waar de toren ontwikkeld wordt ligt midden in Amstel III en is onderdeel van de grootste gebiedstransformatie van Amsterdam op dit moment. Het gebied van de Amstel tot aan het AMC gaat geheel op de schop. Werken maakt plaats voor wonen, wegen worden parken. Wat nu nog een kantorenwijk is, is straks een bruisende nieuwe wijk met meerdere hoogbouwvolumes. Het gebied moet een levendige en gemengde woon- én werkwijk worden met circa 1.000 nieuwe woningen en 20.000 m² aan nieuwe voorzieningen voor naar schatting 2.000 nieuwe bewoners. Het stedenbouwkundig plan van SPOT is vervaardigd door KAAN Architecten uit Rotterdam.

Wij kijken met zeer veel enthousiasme uit naar de samenwerking met de verschillende partijen en een mooi en passend eindresultaat.