Amstel III in transformatie

Onze hoofdstad verandert constant, maar er is geen wijk in Amsterdam zo in verandering als Amstel III. Onder de naam SPOT (Superior Plan of Transformation) verandert een deel van het gebied straks in een levendige woon- en werkwijk. Vastgoedontwikkelaars COD en DUQER zijn de drijvende kracht achter deze transformatie, waarbij het masterplan door KAAN Architecten is ontwikkeld. In co-creatie met Klunder- en DOOR Architecten ontwerpen we een van nieuwe de gebouwen in het gebied.

Project
SPOT

Locatie
Amsterdam, Nederland

Opdrachtgever
COD en DUQER

Grootte
31.000 m2

Programma
Appartementen, kantoren, commerciële ruimtes en parkeren

Status
Technisch ontwerp

Een gevarieerd programma

Het gebouw bestaat uit een plint met ruimte voor verschillende functies en een toren met appartementen in de huursector. DOOR Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de plint die bestaat uit een gevarieerd programma. Zo komen er stadswoningen, kantoren, commerciële functies, een kinderdagverblijf, de algemene fietsenstalling en de entree naar de bovengelegen woontoren. De plint is ontworpen als een vlechtwerk van roodbruine baksteen waartussen grote vensters komen. Hiermee past de plint perfect binnen de algehele kwaliteit van de plinten in het gebied, zoals ze in het stedenbouwkundig plan omschreven staan.

De woontorens

Ons bureau is verantwoordelijk voor de woontorens. Deze staan in contrast met het robuuste basement van het gebouw. De woontorens snijden zich los van dit basement en heeft een contrasterende gevel van glas en goudkleurige gevelbanden die ook over de balkons lopen. De goudkleurige banden krijgen een bijzondere perforatie en vouwtechniek waardoor de gevel er elk moment van de dag anders uit ziet.

In beeld

Relevante projecten