Een nieuw stukje bijna-binnenstad

Het Zomerhofkwartier is een bijzonder stukje ‘bijna-binnenstad’ in Rotterdam. Een typische Rotterdamse buurt met een eigen identiteit, gevormd door ondernemerschap, sociale initiatieven en levendige communities. Ontwikkelaars Leyten en Stebru wonnen samen met een team van verschillende architectenbureaus de tender voor de gebiedsontwikkeling van het huidige ZOHO.

Project
ZOHO

Locatie
Rotterdam, Nederland

Opdrachtgever
Leyten en Stebru

Grootte
20.868 m2

Programma
Appartementen

Status
In ontwikkeling

Een buurt waar je wilt wonen, werken en ontspannen.

Leefomgeving van drie lagen

Het plan borduurt voort door op wat er al is: een sterke gemeenschap van creatieve ondernemers. Zo worden er nieuwe lagen aan de bestaande kavels toegevoegd om woonruimte te creëren voor bestaande en nieuwe bewoners. De lagen bestaan uit drie leefomgevingen: de eerste laag is de bestaande industriële makerslaag, daarboven komt een dakpark en daarboven komt de stadslaag met woningen.

Ons ontwerp

Wij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van twee gebouwen met een volume van 20.868 m2 op de hoek van de Teilingerstraat en de Vijverhofstraat. In de gebouwen komen koopwoningen en sociale en vrije huurwoningen. Ook komt er een sporthal, horeca, een opvang verslavingszorg en is er ruimte voor allerlei commerciële functies.

Een levendig nieuw stadskwartier in het centrum van Rotterdam.

In beeld

Relevante projecten